Oldalak: [1] 2 3 ... 6
Nyomtatás
Szerző Téma: A gízai Nagy Piramis  (Megtekintve 19644 alkalommal)
Szabó Gergő
Adminisztrátor
Teljes tag
*****
Hozzászólások: 246


Profil megtekintése
« Dátum: 2007. Január 01. - 21:53:57 »

Az egyik hobbim a piramisok, azon belül is a Nagy Piramis. Ha valakinek lenne kérdése vagy olyan dolga, amit meg szeretne osztani másokkal is, akkor azt is meg lehet tenni.
Naplózva
Szabó Gergő
Adminisztrátor
Teljes tag
*****
Hozzászólások: 246


Profil megtekintése
« Válasz #1 Dátum: 2007. Január 08. - 11:55:01 »

Mitől olyan érdekes ez a piramis? Miért is kezdtem el foglalkozni vele? Íme néhány adat, amik remélem felkeltik mindenki érdeklődését:
- A több mint 53067 négyzetméternyi területű alap vízszintestől való eltérése kevesebb mint 2,1 cm.
- Az oldalai szinte pontosan a négy égtáj irányába néznek. Az átlagos eltérés mindössze 1/20 foknyi.
- A 30-adik szélességi fokon fekszik. Ebből következik, hogy az építmény az Egyenlítő és az Északi-sarkpont közötti távolság harmadánál helyezkedik el.
- A Nagy Piramis pontosan a világ középponti elválasztó vonalán fekszik. Ez azt jelenti, hogy ha függőleges vonalat húzunk rajta keresztül, a tőle keletre eső földterület pontosan egyenlő lesz a vonaltól nyugatra esővel.
- Ha a piramis kerületét a magasságának kétszeresével osztjuk, a pi (3,14...) értékét kapjuk.
- A Nagy Piramis az egyedüli olyan építmény, amiben a kamrák jóval a földfelszín felett helyezkednek el, szemben az összes többi egyiptomi piramissal, amikben a kamrák és járatok mind a talajszínt alatt, illetve nem sokkal felette helyezkednek el.
- A Nagy Piramis mellett, keleti irányban lévő 3 kisméretű piramis elhelyezkedése is egyedülálló. Ezeket mindig a főpiramis déli oldalához építették, nem pedig a keletihez.
Ez csak néhány meglévő érdekesség. Az is figyelemre méltó, hogy az építmény az ókori világ 7 csodája közé tartozik, egyben ez az egyetlen, amely fennmaradtak napjainkig. Építésekor ez volt a világ legmagasabb építménye, és ezt a rekordot több mint 4400 éven át tartotta. Magasságát csupán 1880-ban múlta felül a kölni dóm (10 méterrel), majd 1889-ben a párizsi Eiffel-torony (173 méterrel).
Naplózva
Sbaptr
Újonc
*
Hozzászólások: 15


Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: 2007. Január 09. - 15:19:12 »

Ami engem illet, szerintem a Nagy Piramist Kheopsz koránál jóval korábban, úgy Kr.e 10000-ben építették, és nem sírhely volt. Ahhoz túl tökéletes. Az építéséhez minimum repülő szerkezetek kellettek, és én biztos vagyok benne, hogy ezek meg is voltak, ugyanúgy, mint a számítógépek, és hasonló eszközök.
Ami a Nagy Piramison belül a legeslegjobban érdekel az, hogy állítólag ott kell lennie a túlvilág (duat) bejáratának, Roszetau-nak is. Illetve ott kellett lennie. Engem mindenesetre nagyon izgat ez a roszetau dolog, megállíthatatlan vagyok a témában, és ha tudsz róla v.mit, bármit, kérlek írd le.
Egyébként meg maga a Nagy Piramis is érdekel, nagyon kíváncsi vagyok.

Köszi! Üdv:Sbaptr
Naplózva
Szabó Gergő
Adminisztrátor
Teljes tag
*****
Hozzászólások: 246


Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: 2007. Január 09. - 22:56:31 »

Én úgy vagyok vele, hogy óvatosan foglalok állást. hogy például mikor épült. Bár szerintem is túl sok a "véletlen", inkább vallom én is azt az álláspontot, hogy nem sírhely volt. Még nem hallottam erről a "Roszetau"-ről. Mesélnél erről egy kicsit? Ha konkrétan érdekel még valami adat vagy hasonló, akkor azt szívesen leírom. Könyvet is írok róla, így elég sok mindennek utánanéztem már. Sokkal szerteágazóbb a téma, mint ahogyan látszódik.
Naplózva
Sbaptr
Újonc
*
Hozzászólások: 15


Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: 2007. Január 10. - 14:45:47 »

Igazából én sem tudok a Roszetau-ról sokat, ami azt illeti, amit tudok, már leírtam. A pláne az a dologban, hogy -mint oly sok mindennek - ennek is vannak más megfelelői más kultúrákban. Pl: v.mi Well of Urd nevezetű (Urd kútja?) az északi népek mitológiájában. Olyan kevés dolgot lehet róla találni, hogy elképesztő, pláne, ha én még angolul sem tudok valami jól, pedig utánanéztem már google-val is, meg minden. Talán majd egy egyiptológiai oldalon kicsikarok v.mi használhatót.
Sok szerencsét a könyvíráshoz, én is próbálkoztam vele már, de a kezdeti lelkesedés hamar alábbhagyott. A piramis nagyon érdekes téma. Nem csak a Nagy piramis miatt, hanem azért is, mert szinte minden "kora ókori" (van ilyen?) kultúra épített magának piramist, vagy v.mi olyasmit. Ami meg a Nagy Piramist illeti, lehet, hogy nem is emberek építették.
Jó sok mindent lehet ebbe a fórumba írni, hallod-e?
Naplózva
Franyesz
Újonc
*
Hozzászólások: 0


Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: 2007. Február 12. - 23:08:31 »

Sziasztok!

Engem is nagyon érdekelnek a piramisok, és főleg Egyiptom története, csak nekem is alábbhagyott a lelkesedésem.
Részemről, én is kicsit furcsának tartom ezt a sok "véletlen" egybeesést.

Találtam egy forrást, állítólag létezik valami "piramisenergia". Te erről mit tudsz Gergő? Létezik ilyen? (mellesleg nem hivatalos forrás, de attól még felkeltette az érdeklődésem, és utánanéztem neten, forumokban... hát mit ne mondjak.... egyik forumban a fizikus beállítottságú emberek hülyézték le azokat akik szerint létezik a "piramisenergia" és fordítva...)

A másik, állítólag volt (ez is olyan sztori lesz hogy: "a szomszéd Vazul néni mondta, hogy....") egy régész aki a Szfinx hátulján olyan bizonyítékokat talált ami arra utalt hogy a Szfinx Jégkorszak előtti építmény. Ezt a régészt kitiltották Egyiptomból, és a műveit sem publikálták, ugyanis megingatta volna az Egyiptromról kialakított kultuszt. Erről tudtok valamit?

------Piramisenergia forrás------

A Piramisenergia Felfedezése
 
 
Misztika, és számtalan megoldatlan rejtély lengi körül napjainkban is a piramisokat, melyekre egyre fejlettebb tudásunkkal sem tudunk kielégítő magyarázatokat találni. Ezek közül talán az egyik legfurcsább dolog, egy ismeretlen energia jelenléte a piramisokban.

A Nagy Piramisban tapasztalható titokzatos energia jelenlétét Sir W. Siemans angol feltaláló észlelte először, aki a Nagy Piramisban tartózkodva döbbenten tapasztalta, hogyha a magával vitt palackot a szájához emeli, apró áramütéseket érez. Ez az elektromos tevékenység olyannyira felkeltette Siemans kíváncsiságát, hogy vett egy benedvesített újságpapírt, és a palack köré tekerte, létrehozva ezáltal egy kezdetleges elektromos akkumulátort, mely a legtöbb középiskolai tanuló számára bizonyára ismerős. Amikor Siemans a feje fölé tartotta a palackot, olyan erős sztatikus elektromosság jött létre, hogy szikrák röpködtek szerteszét. Siemans a palackkal véletlenül hozzáért egyik társához, aki olyan jellegű ütést érzett magán, amivel a marhákat ösztökélik. Az ütéstől úgy megijedt, hogy végigvágódott a padlón. Bár nem tudjuk, hogy miért és hogyan, de a Nagy Piramis bizonyítottan elektromosságot fejleszt.

A piramisenergia, valamint a piramis gyógyító képességének valódi felfedezése mégis kétségtelenül Antonie Bovis francia tudós érdeme, aki az 1930-as években zarándokolt el a Nagy Piramishoz. Bovis megfigyelte, hogy a Fáraó Kamrájában elhullott kisállatok nem indultak oszlásnak, hanem pehelykönnyűek és összetöpörödöttek voltak. Bovis feltevése szerint a piramis alakja dehidratálta ezeket az állattetemeket, melyek a romlás legcsekélyebb jelét sem mutatták. Hazautazása után piramismodellekben elvégezte látszólag őrült kísérleteit, melyek teljes sikerrel jártak.

Bovis kísérleteit követően fordult a világ érdeklődése a piramisokban rejlő különleges energia felé, mellyel kapcsolatban egyre több furcsaság és kérdés merül fel. Vajon miért van az, hogy a piramisban talált kisállatok tökéletesen mumifikálódnak, az ott talált gabonamagvak több ezer év elteltével is fejlődésnek indulnak? A repülőgépek műszerei miért nem működnek a Nagy Piramis felett? Miért nem fagy meg a víz -40°C -on sem a piramismodellben? Minek tulajdonítható a piramis borotvapenge élező tulajdonsága? Oroszországban egy kísérleti piramis közelében működő radarállomás a piramis csúcsa felett 2 méter magas, 500 méter széles ionizált légoszlopot mért és rögzített. Hogyan lehetséges ez?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdések tömkelege után rá kellett döbbenjünk, hogy igenis létezik egy megfoghatatlan erő, amely ellentmond a tudomány, és a fizika minden eddig ismert törvényének. Úgy tűnik, a piramisok energiát sugároznak, amit egy egyszerű kőhalom általában nem tesz. A gondolat, miszerint ilyen megmagyarázhatatlan vagy ismeretlen energia létezik a piramisalakzaton belül, nem új. Voltaképpen már Áni Papiruszán / közismertebb nevén az Egyiptomiak Halottas Könyve / is olvashatjuk, hogy a minden ember lelkében ott szunnyadó Isten felébred a piramis erejétől, ha úgy tetszik, energiájától.

Számos elmélet született e jelenség magyarázatára. A tudomány eddigi ismerete szerint a piramisok szerkezetükben alapvetően kristályosak, ezért érzékenyen fogják a rádiójelekhez hasonló energiahullámokat, vagy a kozmikus mikrohullámokat. Ma már tudjuk, hogy minden tárgy, amiben energia rezgése áll fenn, képes rezonánsüregként is működni. Tudjuk azt is, hogy ez az energia a tárgyon belül meghatározott pontban koncentrálódik. Elképzelhető, hogy a piramis a világegyetemből érkező energiákat egy pontban gyűjti össze, és ez az energia hat azután a piramisban elhelyezett tárgyak molekuláira. Az eddig végzett kutatások mindenesetre bebizonyították, hogy a piramisba helyezett tárgyak olyan fizikai jelenségen mennek keresztül, mely jelenségek teljességgel ellentmondanak mind a fizika, mind pedig a kémia eddig elfogadott tételeinek, hiszen ezeket a változásokat fizikai változókkal nem lehet létrehozni.

Egyelőre tehát kénytelenek vagyunk elfogadni, hogy ezekre a jelenségekre ma még nincs tudományos magyarázat. Töretlen erővel folynak a kutatások világszerte nemcsak a laboratóriumokban, hanem otthon a házi műhelyekben is. Hisz mindenkinek, aki fogékony az ismeretlenre és kellő kitartással rendelkezik, lehetősége van, hogy tanulmányozza a piramisszerkezetben rejlő és az azt körülvevő titokzatos energiákat.
 
----------------------------

Valami vélemény?  Zavart
Naplózva
Athes
Kölyök tag
**
Hozzászólások: 55


Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: 2007. Február 13. - 21:29:37 »

Hajrá, hajrá! Kérem szépen tessenek fórumozni.  Vigyorog

Nos Sanjeev, ez egy nagyon érdekes effektus. Már én is hallottam róla. Érdekes, mégpedig azért, mert azok a piramisok, amiket vizsgáltak, tehát maguk a modellek, nem kőből voltak rakva. A borotvaélező sem abból volt, mégis működött, és még mindíg működik. Sőt a piramis effektus akkor is jelen van a piramisban, ha annak csak az oldaléleit hagyjuk meg. Csak a váz marad, és a magasságának az 1/3-ánál elhelyezett alma nem fog megrohadni.
Naplózva
Franyesz
Újonc
*
Hozzászólások: 0


Profil megtekintése
« Válasz #7 Dátum: 2007. Február 14. - 11:41:29 »

Nekem felmerül az a kérdés ezzel a témával kapcsolatban, hogy lehetséges, hogy ezek a piramisok "erőművek" lettek volna???  Meglepődött Meglepődött Meglepődött
Gondoljatok bele, ha lehetne ebből energiát nyerni!!

Az mind1, hogy az oldalélek mekkora szöget zárnak be az alappal (vagyis az alapjának az átlóival)? Utánanézek majd este egy kicsit ennek a témának....
Naplózva
Athes
Kölyök tag
**
Hozzászólások: 55


Profil megtekintése
« Válasz #8 Dátum: 2007. Február 14. - 23:09:59 »

Találtál valamit?
Naplózva
Franyesz
Újonc
*
Hozzászólások: 0


Profil megtekintése
« Válasz #9 Dátum: 2007. Február 15. - 17:20:39 »

Nem nagyon jutott időm keresgélni, de majd szakítok időt... Fejest ugrok majd az angol lapokba. Bibííí
Naplózva
Szabó Gergő
Adminisztrátor
Teljes tag
*****
Hozzászólások: 246


Profil megtekintése
« Válasz #10 Dátum: 2007. Február 16. - 20:22:35 »

Én úgy olvastam, hogy a piramis effektus különböző dőlésszögű gúlák esetében is fennáll, de a legnagyobb hatásfokot akkor tudunk elérni, ha a dőlésszög 51°51' körüli (a Nagy Piramisé is ennyi).

Karl Drbal 1959 nyarán megkapta a szabadalmat, melynek a címe: „Szerkezet a borotva és borotvapenge élességének fenntartására”, CSSR-szabadalom Nr. 91304. Részlet a szabadalomból:
„Ezt a találmányt egy különleges, piramis alakú szerkezet révén fejlesztettük ki, de hatása nem korlátozódik kizárólagosan erre az alakzatra, azaz más, az áramot nem vezető anyagból készült geometriai alakzatokra is érvényes lehet a meghatározás. A találmány felhasználási módját a következőkben részletezzük:
Az ezen alakzat által körülhatárolt térben regenerálódási folyamat indul be, amely a borotva élére is kihat, ám csakis az üregen belül érzékelhető (ez annyit jelent, hogy az üreg gerjedését kizárólag a kozmikus és a földi tér, például az elektromos, mágneses, elektromágneses, gravitációs, korpuszkuláris és talán még egyéb terek és energiák is, amiket még meg sem határoztak) okozzák. E folyamat, amely a belső diszturbulenciák, azaz zavarok számának csökkenése rézén (a borotválkozási folyamat során végbemenő eltolódásokról van itt szó) befolyásolják magának a borotvának az élességét: a borotvaél mikrokristályokból álló szerkezetének rácsos kötéseiben (legjobb, ha acél élű pengével kísérletezünk) regeneráció figyelhető meg az él anyagának finom, kristályos szerkezeté¬ben; egy megújulási folyamat megy végbe, ami a borotvaél mechanikai és fizikai tulaj¬donságaira is kihat. Megszünteti az anyag „kifáradását", ami a borotválkozás követ¬kezménye; és mindez csak akkor megy végbe, ha a kristályrács díszturbulenciái elasztikus típusúak, azaz rugalmasak és nem véglegesek (pl. mechanikai sérülés az élen).”
Naplózva
Balu1965
Törzstag
****
Hozzászólások: 483


Profil megtekintése
« Válasz #11 Dátum: 2007. Február 19. - 11:50:46 »

              Sziasztok!

  Én is szeretnék többet megtudni a prehisztorikus történelem rejtelmeiről, köztük a piramisokról. A piramisokat szerintem két csoportra kell osztanunk. Első csoport a gízai piramisok. A második az összes, a gízai piramisok mintájára épített "utánzatok". Számomra igazi rejtelmeket  a gízai piramisok adják, főként Khufu, a Nagy piramis, lévén a többit biznyíthatóan valóban a fáraók által építettek. Három kérdés merült fel eddig bennem:
  1. Kétségem fő bázisa, hogy több jel mutat arra, hogy nem az ókori egyiptomi civilizáció építette, ők csak istenként tisztelték. Egy jóval korábbi civilizáció építette őket, de mikor?
  2. Ha tényleg nem a fáraók építették, akkor kik? Ha feltételezzük, hogy már az egyiptomiak korában is több ezer évesek voltak, akkor a jégkorszak idején állatbörbe burkolózótt kőbaltás őseink építették, vagy elfogadjuk hogy létezett egy magas technológiával rendelkező ősi civilizáció?
  3. Mi célból épült? Tudhatóan a három piramis sohasem volt temetkezési hely. Az egyiptomi fáraók és királyok a kimondottan számukra, és családjuk számára épült nekropolisokba temetkeztek. (Pl. Abydos, Szakkara) Alkérdés: A nagy piramis egy fordítói tévedés után lett elkeresztelve Khufu piramisának. Khufu fáraó idején is már több ezer éves volt.
  Nektek erről mi a véleményetek?
Naplózva
Franyesz
Újonc
*
Hozzászólások: 0


Profil megtekintése
« Válasz #12 Dátum: 2007. Február 19. - 20:08:33 »

A "Mi célból épült?" kérdés foglalkoztat engem a legjobban. Ha tényleg létezik egy energia ami a gúlákban jelen van, akkor lehetséges szerintem, hogy azért épültek ezek a piramisok, hogy energiát termeljenek? Bár, ha tartósító hatásuk is van, lehet hogy élelmiszert tároltak ott, mert tudták hogy sokáig eláll. De ha télleg még több ezer évvel ezelőtt, a fáraók előtt építették ezeket a piramisokat, akkor van egy olyan érzésem, hogy valamit nagyon elszúrtak a törikönyvemmel.  Vigyorog
És mi van ha a régészek találtak valami bizonyítékot erre, csak nem akarják a nyilvánosság elé hozni?

Volt egy oldal, amit régebben elég sokat látogattam. Ezen az oldalon hieroglifás leckék voltak, tanítottak az olvasására, nagyon tetszett, csak most megnéztem, hogy él-e még ez az oldal, sajnálattal láttam, hogy nem. Szomorú Én nem fogok több ezret kiadni egy könyvre. Határozatlan

Találtam egy angol oldalt a piramisban jelenlévő energiáról, akit érdekel látogassa meg:
http://www.algonet.se/~anki-p/pyramidpower.html
Sajnos még nem volt időm végigtanulmányozni.

Találtam egy cikket, miszerint a piramis tömbjeit a helyszínen alakították ki mészkő részecskék és egy kötőanyag keverékéből, ami miután formákba öntve megszilárdult, felvette a természetes mészkő jellemvonásait.
Forrás: http://www.sg.hu/cikkek/49109/megis_betonbol_keszultek_a_piramisok

Tessék olvasni és forumozni!!!  Menő  Kacsint

U.I.:Elfelejtett kémia tudásomból még rémlik valami érdekes tulajdonság a mészkővel kapcsolatban. Majd utána fogok nézni ennek is, és forumozom!!
Naplózva
Balu1965
Törzstag
****
Hozzászólások: 483


Profil megtekintése
« Válasz #13 Dátum: 2007. Február 20. - 10:07:22 »

 Olvastam róla, hogy az ókoriaknak már ismerniük kellett az elektromos energiát. A tökéletes minőségü galvanizált tárgyaikat nem készíthették el a mai ismereteink szerint másképpen. A középkorban fémmel egy másik fémet úgy vontak be, hogy rákalapálták a bevonó fémet. Ez elég durva munka, látszottak a kalapácsnyomok a tárgyon, nem mindig tudták tökéletesen felvinni a bevonnó fémet a bevonnandó tárgyra, nem volt egyenletes a bevonás vastagsága sem. Mintha "elfelejtették" volna az ókorban már alkalmazott galvanizációs technológiát. Nemcsak Egyiptomban, hanem szerte az egész világon (Dél-, és Közép-Amerikában, Ázsiában) találtak galvanizált fémtárgyakat, amelyek ezüsttel, arannyal, antimonnal voltak bevonva. Sumér ásatási helyen találtak agyagedényeket amelyekben egy ólomrúd van, tetején pedig egy szurok dugó. Elektrolittal feltöltve gyenge elektromos áramot sikerült nyerni belöle.
  Összevetve: tehát kétségkizáróan ismerték őseink az elektromos energiát, így lehetséges hogy a Nagy Piramis nem volt más, mint egy hatalmas energiatelep?
Naplózva
Athes
Kölyök tag
**
Hozzászólások: 55


Profil megtekintése
« Válasz #14 Dátum: 2007. Február 20. - 11:13:49 »

Könnyen elképzelhető:

A híres egyiptomi villanykörte
« Utoljára szerkesztve: 2007. Február 20. - 11:21:15 írta Athes » Naplózva
Oldalak: [1] 2 3 ... 6
Nyomtatás
Ugrás: